Tips voor Letselschade

10 belangrijke letselschade tips


Tien belangrijke tips voor slachtoffers van letselschade na een ongeval! Bent u het slachtoffer geworden van een ongeval? Gebruik deze tips bij uw letselschadezaak.

Print deze pagina uit en vraag ons om advies en gratis hulp. Wij werken zonder kosten, de verzekeraar van de tegenpartij betaalt onze rekening. U krijgt uw eigen letselschade jurist toegewezen, schakel ons vandaag nog in!

Tien tips bij letselschade

Bent u slachtoffer van een ongeval, volg dan de onderstaande 10 tips om uw schadevergoeding te claimen.

 1. Bezoek een arts
 2. Stel de wederpartij, die u schuldig vindt, aansprakelijk en stuit hiermee de verjaring
 3. Schakel de juridische hulp in van een letselschadejurist
 4. Bouw zo snel mogelijk een goed contact op met uw letselschadejurist
 5. Bouw een dossier op
 6. Houd vanaf dag één uw schade bij
 7. Noteer gegevens van getuigen en maak foto’s van de plaats waar het ongeval plaatsvond
 8. No cure no pay contract: wel of niet doen?
 9. Vraag de wederpartij om voorschotten op uw letselschade
 10. De afwikkeling van uw letselschadezaak

Wij gaan nu dieper in op deze tips en vertellen u precies waar u op moet letten bij letselschade.

Tip 1: Bezoek een arts

Het is belangrijk dat u direct na een ongeval uw huisarts of een specialist bezoekt. Uw huisarts of de specialist kan vaststellen dat uw klachten en letsel de oorzaak zijn van een ongeval.

Tip 2:  Stel de wederpartijen, die u schuldig vindt, aansprakelijk en stuit hiermee de verjaring.

U zult alle mogelijke wederpartijen aansprakelijk moeten stellen. Hierdoor zal de wederpartij aansprakelijk blijven voor het ongeval.

Schakel ons vandaag nog in via het contactformulier en wij zullen u juridisch ondersteunen.

Wij kunnen uitzoeken wie aansprakelijk is. Bij een bedrijfsongeval is dat niet altijd even duidelijk; het uitzendbureau of de plaats waar u werkte. Online Letsel zoekt dat voor u uit. Uiteraard kunnen onze juristen ook namens u de wederpartij voor u aansprakelijk stellen. Zo kunt u zich richten op uw lichamelijk herstel.

Tip 3: Schakel de juridische hulp in van een letselschadejurist

Schakel Online Letsel direct in na een ongeval. Onze letselschadejuristen hebben ervaring en kennis op het gebied van letselschade. Neem geheel kosteloos en vrijblijvend contact met ons op om te kijken of u in aanmerking komt voor gratis letselschadeadvies . Zo kan het u niet gebeuren dat u net de foute dingen zegt, of iets over het hoofd ziet. Bovendien zult u op die manier het snelst een voorschot op uw letselschade tegemoet kunnen zien!

Tip 4: Bouw zo snel mogelijk een goed contact op met uw letselschadejurist

De letselschadejurist zal u hulp bieden bij het verhalen van uw schadevergoeding. U zult samen met de letselschadespecialist duidelijke afspraken moeten maken. Wij komen bij u thuis als u dat wenst om de zaak rustig door te spreken. Wij staan bekend om onze goede bereikbaarheid en snelle aanpak van zaken.

Tip 5: Bouw een dossier op

Tip: Vanaf dag één moet u een dossier opbouwen. Gebruik hiervoor een aparte map en sorteer alle bonnen en brieven die u zult ontvangen. Door middel van een dossier kunt u alle benodigde stukken gemakkelijk terug vinden. Daarnaast kunt u al uw kosten als gevolg van het ongeval hierin bewaren. Ook de afspraken met uw artsen moet u bijhouden.

Bekijk ook: letselschade door verkeersongeval: 5 belangrijke tips

Het is goed om er bij het melden van letselschade rekening mee te houden dat wij nóóit kosten in rekening brengen.

Tip 6: Houd vanaf dag één uw schade bij

Houd vanaf dag 1 de concrete schade en klachten bij (tip, gebruik een dagboek!). De kosten die u als gevolg van het ongeval maakt zullen moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij. Bewaar alle bonnen waarvan u denkt dat deze als letselschade zijn op te voeren.

Tip 7: Noteer gegevens van getuigen en maak foto’s van de plek waar het ongeval plaatsvond

Maak foto’s van de plaats waar het ongeval plaatsvond. Tip: naast foto’s is het verstandig om ook de gegevens van getuigen te noteren. Deze getuigen en foto’s kunnen in een later stadium worden gebruikt om uw onschuld te bewijzen.

Tip 8: No cure no pay contract: wel of niet doen?

Een no-cure-no-pay contract houdt in dat een slachtoffer alleen de kosten verschuldigd is indien een bepaald resultaat wordt behaald. Wanneer het resultaat wordt behaald, moet er aan de letselschadejurist worden betaald (vaak vastgesteld percentage).

Als u uw letselschadezaak niet wint hoeft er niets te worden betaald. No cure no pay lijkt mooi, maar er zitten een boel haken en ogen aan.

Wij raden u aan om niet een dergelijk contract af te sluiten. Tip: Heeft u dat toch gedaan bij een andere letselschade advocaat, neem dan ook contact met ons of via het contactformulier. Wij kijken of wij u alsnog kunnen helpen. Het zou toch zonde zijn als u een deel van uw eigen schade moet afstaan!

Tip 9: Vraag de wederpartij om voorschotten op uw letselschade

Om financiële problemen te voorkomen kunt u of uw letselschadejurist de wederpartij verzoeken om een voorschot op uw schadevergoeding uit te keren. Wanneer onze juristen uw zaak in behandeling nemen en de aansprakelijkheid wordt erkend, garanderen wij dat u op korte termijn na erkenning een voorschot op u schade zult hebben ontvangen!

Tip 10: De afwikkeling van uw letselschadezaak

Een afwikkeling van uw letselschadezaak betekent dat u aan het einde nog eenmaal een schadevergoeding ontvangt. Neem contact met ons op en wellicht kunnen wij u hulp bieden bij uw letselschadezaak. Het is ons gebleken dat het u vaak een hogere schadevergoeding oplevert wanneer wij uw zaak alsnog in behandeling nemen.

Bonus tip: Laat uw zaak niet behandelen door uw rechtsbijstandsverzekeraar!

Bel ons op om te horen waarom dit is. Velen gingen u voor. Gelukkig konden onze ervaren letselschadejuristen de zaak vaak toch nog weer op de rails krijgen, zodat de slachtoffers toch nog hun (gehele) schade uiteindelijk vergoed kregen. Neem zo snel mogelijk contact met ons op wanneer u letselschadezaak door een rechtsbijstandsverzekeraar wordt behandeld.

Zie ook: problemen met rechtsbijstandverzekeraar

Bereken uw letselschade

Bereken hier in drie minuten zelf uw letselschade. De test is erg gemakkelijk in te vullen en u komt direct te weten hoeveel schade u kunt claimen.

Online Letsel biedt u altijd:

 • Gratis juridische hulp
 • Snel een voorschot op uw schade
 • Efficiënte en zorgvuldige aanpak van uw letselschadezaak
 • Maximale vergoeding

Wij behandelen jaarlijks honderden zaken met letselschades. Laat ons voor u de wederpartij aansprakelijk stellen als u het slachtoffer bent van een ongeval. Schakel direct één van onze letselschadejuristen in (gratis). Houd ondertussen uw schade en klachten bij. Noteer gegevens van getuigen en maak foto’s van het ongeval.

Om uw tegenpartij aansprakelijk te stellen vult u het contactformulier in en wij nemen dan vandaag nog contact met u op om uw zaak gratis en geheel vrijblijvend met u door te spreken!

Deel deze pagina:
Naar boven