Huisdieren Letsel

LETSELSCHADE DOOR HUISDIEREN

 Letselschade kunt u niet alleen oplopen door de acties van andere mensen, maar ook door de gedragingen van hun (huis)dieren. Als u letselschade oploopt door een dier, is de eigenaar in veel gevallen aansprakelijk. Online Letsel Personenschade biedt ondersteuning bij letselschade en bij het verkrijgen van een rechtvaardige letselschadevergoeding.

Risicoaansprakelijkheid bij letselschade door dieren

Er bestaat een risicoaansprakelijkheid voor door dieren veroorzaakte letselschade. Dit betekent dat de bezitter van een dier vrijwel altijd aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade die een dier heeft veroorzaakt – ook als deze in feite niets met de gedragingen van het dier te maken heeft gehad. Wel maakt het recht onderscheid tussen huisdieren en vee enerzijds, en dieren die in het wild leven anderzijds. Staatsbosbeheer kan bijvoorbeeld niet als eigenaar van een wild zwijn worden beschouwd.

Onberekenbaarheid van het dier

Op grond van de risicoaansprakelijkheid is de bezitter van een door hem gehouden dier aansprakelijk, als uit de gedragingen van het dier een zekere onberekenbaarheid en “eigen energie” blijkt. Een voorbeeld hiervan is een koe die uitbreekt uit een omheining en de weg oprent, met alle gevolgen van dien. Maar ook de hond die op het dagelijkse uitlaatrondje uit het niets iemand bijt of letsel door een trap van een paard.

Letselschadevergoeding bij letsel door dieren

(Huis)dieren kunnen door hun acties uiteenlopende vormen van letsel veroorzaken, uiteenlopend van letsel in hetgezicht door een hondenbeet, tot botbreuken, nekklachten en erger, uit een door een dier veroorzaakt verkeersongeval. Een letselschadespecialist kan u helpen om de schadeposten te bepalen en een rechtvaardige letselschadevergoeding vast te stellen.

Ondersteuning bij letselschade door een huisdier

Online Letsel Personenschade helpt u bij het verhalen van uw letselschade. Dat doen we al meer dan 5 jaar, voor meer dan duizend slachtoffers per jaar. Onze letselschadespecialisten zijn werkzaam in alle regio’s in Nederland, onze dienstverlening is gratis bij erkende aansprakelijkheid en met onze aanpak voldoen we ruim aan de richtlijnen Keurmerk Letselschade. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan nu contact op!

Deel deze pagina:
Naar boven